Hillerød Tekniske Skole lancerer ny procesoperatøruddannelse i takt med industriens behov

Foto: Hillerød kommune.
dato

Hillerød Tekniske Skole indfører ny erhvervsuddannelse som svar på erhvervslivets efterspørgsel

I takt med en stigende efterspørgsel efter faglært arbejdskraft, har U/NORD og Next indgået et samarbejde om at tilbyde en ny erhvervsuddannelse til procesoperatør på Hillerød Tekniske Skole. Den nye uddannelse er sat til at blive tilgængelig fra januar 2025, og er et vigtigt skridt for at tilgodese behovet i erhvervslivet, især inden for Life Science-branchen i Nordsjælland.

Lokalområdet og dens erhvervsliv ser store fordele med implementeringen af denne uddannelse. Den forventes at medføre en stigning i antallet af kvalificerede medarbejdere, som er eftertragtede i regionen. Hillerød Kommune har også udtrykt sin støtte til denne tilføjelse til områdets uddannelsesangebot, hvilket understreger uddannelsens betydning for lokalsamfundet.

Uddannelsen til procesoperatør er designet til at rustræne eleverne i at betjene, fejlsøge og analysere forskellige produktionsprocesser. Dette sæt af færdigheder er vigtigt for at sikre effektiviteten og kvaliteten af en bred vifte af produkter i industrien.

Erhvervslivet har allerede udvist stor støtte for initiativet, med selskaber som Bavarian Nordic, Fujifilm Biosynth Biotechnologies og Novo Nordisk, der ser potentiale i at forbedre deres rekruttering af kvalificerede medarbejdere gennem denne lokale uddannelsesmulighed. Disse virksomheder er også åbne for at engagere sig i samarbejdet omkring uddannelsen og tilbyde vigtige elevpladser tæt på uddannelsesstedet.

Dette partnerskab mellem U/NORD og NEXT bygger bro mellem uddannelse og erhvervsliv, hvilket sikrer relevante kompetencer til fremtidens arbejdsmarked. Med planer om at optage de første elever allerede i januar næste år, tager Hillerød Tekniske Skole et vigtigt skridt mod at opfylde det stigende behov for faglært arbejdskraft i regionen.

https://www.hillerod.dk/nyheder-og-fakta/nyheder/2024/ny-uddannelse-kommer-til-byen/

Kilde: Hillerød Kommune