Andreas Skov Olsen: Fodboldeventyret startede i Hillerød

EM 2020
Profilbillede
dato

Andreas Skov Olsen er med sine blot 21 år en af fremtidens spillere på det danske landshold, men han har allerede spillet 8 landskampe i så ung en alder og suppleret med 3 mål. Den driblestærke kantspiller fik i 2019 det famøse udlandsskifte efter 2 fremragende sæsoner hos FC Nordsjælland. Men fodboldeventyret startede i Hillerød. 

Det er blot et par sæsoner siden, at Andreas Skov Olsen var på alles læber. Brillerende optrædener for FC Nordsjælland gjorde ham til en af de varmeste salgsemner i Superligaen, og udlandet så stærkt til, mens han scorede 22 mål i 41 kampe – som kantspiller.

Men karrieren spæde start var i Alsønderup Idrætsforening en af de lokale fodboldklubber i Hillerød-området, hvor Skov Olsen er født og opvokset. Det gik dog ikke lang tid, før hillerødaneren blev opsnappet af en større fisk. FC Nordsjælland lurede og lokkede med fine fodboldfaciliteter og et velanset ungdomsakademi og i 2012 tog drengedrømmen fart. Men et eventyr har også bump på vejen, i en alder af 14 døjede kantspilleren med hofteproblemer, og man frygtede, at det var dét. Men en succesfuld operation og halvlandet år senere trodsede han alle odds.

Efter fem år fik han nemlig debut for superligaklubben i 2017, hvor han hurtigt fik sig etableret i startopstillingen. 22 mål blev hamret ind i 2018-19 sæsonen, og så kunne den nordsjællandske topklub ikke holde på ham længere. Italienske Bologna stod klar med en stor pose penge, og den tekniske begavede sjællænder skiftede i 2019 for 45 millioner danske kroner.

Indtil videre er det blevet til 8 A-landsholdskampe og 3 mål for den sjællandske vidunderdreng, selvom det minutterne har været få til sommerens slutrunde, ser fremtiden lys ud for Skov Olsen – og det danske fodboldlandshold.


Kilde: Redaktionen